Φυσικοθεραπευτήριο "Χαρίλαος Βογιατζής"

Σας καλωσορίζουμε στον νέο ανανεωμένο ιστότοπό μας, βρισκόμαστε στον χώρο της υγείας και της φυσικής αποκατάστασης από το 1998, δημιουργήσαμε ένα χώρο αλλά και τις δομές στη δουλειά μας με κύριο μέλημά μας τον άνθρωπο, το σεβασμό στην υγεία και την καλύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση και συνεισφορά.
Στόχος μας ειναι η σωστη αξιολόγηση της καταστασης του ασθενή , η λεπτομερής και ενδελεχης λήψη  ιστορικού και η καλύτερη των επιλογών του θεραπευτικού προσανατολισμού και σχήματος.
Έχουμε μία μακρόχρονη εμπειρία και όλα αυτα τα χρόνια επενδύσαμε στη γνώση με πλήθος  εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μετεκπαίδευσης γιατι για μας η γνώση είναι το όπλο και το μέσο για την καλύτερη προσφορά στον συνάνθρωπο.Ευχαριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που μας εμπιστεύεται και συνεχίζει να μας εμπιστεύεται , εμείς συνεχίζουμε να δινουμε το μέγιστο απο αυτο που μπορούμε και πάντα θα βρίσκουμε κίνητρα και ερεθίσματα , με στόχο την καλύτερη υγεία των συνανθρώπων μας, να γινόμαστε καλύτεροι

Θεωρούμε τον ασθενή ως ένα σύνολο με ψυχοσωματική διάσταση, που χαρακτηρίζεται από αρμονία στη λειτουργικότητα του.

Δείτε τους Χώρους μας

Η υγεία, που είναι το ζητούμενο και η «κατάκτησή» της ο σημαντικότερος στόχος στη ζωή, επιτυγχάνεται όταν όλα τα τμήματα του σώματος είναι ελεύθερα να λειτουργούν σε αρμονική σχέση το ένα με το άλλο, είτε αυτό αφορά στη λειτουργία ενός κυττάρου, είτε στη λειτουργία του πιο περίπλοκου μηχανισμού του σώματος. Η διαταραχή αυτής της λειτουργικής αρμονίας είναι υπεύθυνη για πολλές παθολογικές και επώδυνες καταστάσεις.

φυσικοθεραπευτής, ολιστική θεραπεία

 
 
Η ολιστική ιατρική είναι μία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένη οντότητα και όχι ως καρδιά, πνευμόνια, κόκαλα κτλ. Η κλασσική ιατρική έχει κάνει άλματα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά για να το επιτύχει αυτό κατακερματίστηκε σε πολλά μικρά και αποσπασμένα τμήματα. Υπάρχει ο ειδικός για την καρδιά, για την πίεση, για το σάκχαρο, για τα κόκαλα, για το στομάχι κτλ.Ο κάθε ειδικός είναι τέλειος στην αντιμετώπιση των παθήσεων που αφορούν το όργανο που γνωρίζει καλά, αλλά αδιαφορεί για το υπόλοιπο σώμα. Ο Ολιστικός Ιατρός θα δει τον άνθρωπο ως ένα σύνολο και θα θεραπεύσει τον άνθρωπο και όχι μόνο την καρδιά, τα πνευμόνια, τα νεφρά κτλ.
 
Στην Ολιστική Ιατρική, τα συμπτώματα θεωρούνται η έκφραση της ασθενείας, και όχι η ασθένεια αυτή καθ’ αυτή. Τα συμπτώματα, φυσικά, αξιολογούνται και λαμβάνονται σημαντικά υπόψη, αλλά στόχος δεν είναι μόνον η απουσία τους, αλλά η συνολική υγεία. Στα πλαίσια της υγείας, η απουσία των συμπτωμάτων είναι σημαντική, αλλά όχι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να απασχολεί τον ιατρό.
 
Η ‘Θεραπεία Λειτουργικής Αποκατάστασης’ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε ένα σύνολο παθήσεων όπως: οσφυαλγία, ισχιαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, αυχενικό σύνδρομο, ευθειασμός στον αυχένα, αρθρίτιδα, ίλιγγοι, αστάθεια, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, τενοντοπάθειες, σύνδρομο whiplash, νευραλγίες, πόνος στη περιοχή του ώμου, παγωμένος ώμος, σύνδρομο χρόνιου πόνου, ινομυαλγία, πόνος στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, άγχος, αϋπνία, κακή πέψη, ευερέθιστο έντερο, κατάθλιψη, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μετατραυματικό stress, φλεγμονές, χειρουργεία ή τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη, προβλήματα κροταφογναθικής άρθρωσης, πάρεση προσωπικού νεύρου, σκολίωση, κ.α.
Χαρίλαος Βογιατζής